Using a microscope, in 1661 showed that the Priligy Generic arteries and veins are connected by tiny blood vessels - capillaries through which the body is formed a closed network of blood vessels.     In 1822, F. Magendie generic for synthroid (1785-1855 gg.)
  • zupa rybna z wędzonym łososiem - NaszaKuchnia.pl

Zupa rybna z wędzonym łososiem

Rzadko jem zupy rybne, a jeszcze rzadziej je robię. Od dawna jednak mijając stoisko rybne w osiedlowym sklepie i widząc wędzone brzuszki z łososia zastanawiałam się co by tu z nich zrobić. Pierwszym ze zrealizowanych pomysłów jest właśnie zupa rybna z wędzonym łososiem.

Jest to dosyć tłusta zupa, na szczęście większość tłuszczu pochodzi z łososia, który jest bogaty w zdrowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Idealnie będzie się sprawdzała w chłodne jesienne i zimowe popołudnia.

zupa rybna z wędzonym łososiem - NaszaKuchnia (2)

Przepis jest bardzo prosty i wykonanie (zwłaszcza jeżeli mamy już gotowy bulion) nie zajmuje zbyt wiele czasu.

Ocena przepisu

Twoja ocena:

Ocena przepisu:

(0 / 5)

Sposób przygotowania

  • 1. Z brzuszków łososia oddzielamy mięso od skóry. Tłuszcz ryb jest zdrowy, więc bez wyrzutów sumienia trochę go zostawiam :) Usuwamy ewentualne ości.
  • 2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, warzywa. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Mrożonki używam trochę z lenistwa - obieranie, krojenie :) Jednak gdybym nie gotowała zupy na wcześniej przygotowanym wywarze zdecydowanie użyłabym świeżej włoszczyzny.
  • 3. Odkładamy trochę ryby do dekoracji, a resztę wrzucamy do garnka i gotujemy ok 10 minut.
  • 4. W tym czasie myjemy koperek, osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy.
  • 5. Stopniowo dodajemy śmietanę i mieszamy, aby nie było grudek. Można też do kubeczka ze śmietaną wlać trochę gorącej zupy, wymieszać (żeby nie było grudek) i dopiero wtedy przelać do garnka. Podgrzewamy (nie gotujemy) aż będzie ciepła w sam raz do podania.
  • 6. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy koperek (zostawiamy 2 łyżeczki do dekoracji).
  • 7. Zupę przelewamy do miseczek. Dekorujemy odłożonym łososiem, koperkiem i zajadamy :)

Podobne przepisy

  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 20 Min
Kasza jaglana z chorizo - NaszaKuchnia.pl
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 12 Min
  • Porcje : 6
  • Czas gotowania : 40 Min
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 0 Min
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 40 Min
  • Porcje : 3
  • Czas gotowania : 20 Min