Using a microscope, in 1661 showed that the Priligy Generic arteries and veins are connected by tiny blood vessels - capillaries through which the body is formed a closed network of blood vessels.     In 1822, F. Magendie generic for synthroid (1785-1855 gg.)
Maślany krem do cupcakes

Maślany krem do cupcakes

Bardzo często piekę muffiny gdzie na ogół eksperymentuję z dodatkami. Tym razem postanowiłam jednak upiec podstawowe czekoladowe babeczki i udekorować je kremem. Kiedyś w Glamour (niestety nie pamiętam numeru) znalazłam bardzo łatwy i szybki przepis na maślany krem do cupcakes, który zawsze się sprawdza.

Maślany krem do cupcakes

Wystarczy dodać trochę barwnika, posypkę, aby zwykłe muffiny (które też są pyszne :)) zamienić w cupcakes. Idealnie sprawdzają się na przyjęciach, urodzinach zamiast tortu.

Maślany krem do cupcakes

Barwnik spożywczy można zastąpić np. kilkoma kroplami soku z buraków lub gęstego soku malinowego. Używam wtedy trochę mniej mleka.

Ocena przepisu

Twoja ocena:

Ocena przepisu:

(4 / 5)

Sposób przygotowania

  • 1. Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier puder (przesiany przez sitko - łatwiej się wymiesza), mleko, aromat waniliowy i dokładnie mieszamy. Najlepiej robi mi się to drewnianą gwiazdką :)
  • 2. Kiedy powstanie już gładka masa dodaję odrobinę barwnika i mieszam. Najlepiej barwnik dodawać stopniowo, więc powtarzam to kilka razy aż uzyskam założony kolor :)
  • 3. Kremem smarujemy ostudzone babeczki lub ciastka. Można je jeść zaraz po przygotowaniu, ale o ile to możliwe wkładam je jeszcze na 1-1,5h do lodówki.