Using a microscope, in 1661 showed that the Priligy Generic arteries and veins are connected by tiny blood vessels - capillaries through which the body is formed a closed network of blood vessels.     In 1822, F. Magendie generic for synthroid (1785-1855 gg.)

Makaron tagliatelle z pesto i pieczarkami

Czasami są takie dni kiedy nie mam czasu gotować lub najzwyczajniej w świecie nie mam na to ochoty :) Nie zawsze jest możliwość zjedzenia czegoś na mieście lub zamówienia, więc koniec końców wypada zrobić coś do jedzenia. W takich sytuacjach jest wielka improwizacja z tego co jest w domu. W jeden z takich dni powstał właśnie przepis na makaron tagliatelle z pesto i pieczarkami.

makaron test

Podane proporcje jak najbardziej można traktować orientacyjnie – wszystko zależy od tego ile danych składników mamy w domu. Można też wykorzystać makaron, który został z poprzedniego obiadu :) Wtedy jednak po dodaniu pesto należy go trochę podgrzać.

 

Ocena przepisu

Twoja ocena:

Ocena przepisu:

(0 / 5)

Sposób przygotowania

  • 1. W czasie kiedy gotuje się woda na makaron obieramy pieczarki. Kroimy na pół i na cienkie plasterki.
  • 2. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy pieczarki i dusimy na średnim ogniu do momentu, aż nabiorą pięknego złotego koloru. Mieszamy co pewien czas, żeby się nie przypaliły.
  • 3. Do gotującej się wody (osolonej, może być z odrobiną oleju) wrzucamy i gotujemy al dente. Czas gotowania powinien być podany na opakowaniu, ale u mnie to na ogół ok. 8 minut.
  • 4. Siekamy natkę pietruszki.
  • 5. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy ponownie do garnka (oczywiście bez wody :)). Dodajemy pesto i mieszamy.
  • 6. Makaron przekładamy na talerze. Na wierzch układamy pieczarki i posypujemy natką pietruszki.

Podobne przepisy

  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 15 Min
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 0 Min
  • Porcje : 6
  • Czas gotowania : 45 Min
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 35 Min
  • Porcje : 3
  • Czas gotowania : 30 Min
  • Porcje : 4
  • Czas gotowania : 20 Min