Using a microscope, in 1661 showed that the Priligy Generic arteries and veins are connected by tiny blood vessels - capillaries through which the body is formed a closed network of blood vessels.     In 1822, F. Magendie generic for synthroid (1785-1855 gg.)
  • Kasza jaglana z chorizo - NaszaKuchnia.pl
  • Kasza jaglana z chorizo - NaszaKuchnia.pl

Kasza jaglana z chorizo

Kasza jaglana z chorizo i suszonymi pomidorami to trochę tęsknota za hiszpańską kuchnią i słońcem. W bardzo szybkim wydaniu :)

Na ogół kupuję kaszę gryczaną. Wystarczy dodać trochę czosnku, oliwy, natki pietruszki i nic więcej nie potrzeba. Gorąca z samym masłem też jest pyszna. Jednak jakiś czas temu eksperymentowałam z puddingiem jaglanym i został mi woreczek kaszy jaglanej. Schowana gdzieś na końcu szafki w końcu doczekała się swojego momentu w mojej kuchni :)

 

Kasza jaglana z chorizo - NaszaKuchnia.pl

W ciągu tygodnia staram się robić szybkie dania i gotować na dwa razy, aby każdego popołudnia po pracy nie spędzać w kuchni. Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi przepisami, jest to wspaniała terapia antystresowa, ale najczęściej to co robię jest proste i szybkie. Dzięki temu potem jest więcej czasu na cieszenie się efektami :) Kasza jaglana z chorizo i suszonymi pomidorami jest właśnie jednym z tych dań, które robi się w 30 minut.

Zamiast fasolki szparagowej chciałam dodać mrożony groszek, ale niestety zapasy w mojej zamrażarce niespodziewanie się wykończyły. Groszek, zielona fasolka mają głównie ożywić potrawę swoim kolorem. Nie lubię gdy są rozgotowane dlatego staram się aby zawsze były lekko twarde. Wydaje mi się, że pasuje to też do tego dania gdzie wraz z podsmażonych chorizo kontrastuje z miękkimi składnikami – kaszą i suszonymi pomidorami.

Wczoraj kupiłam kolejne opakowanie kaszy jaglanej i coś czuję, że coraz częściej zaczną się pojawiać przepisy z jej wykorzystaniem.

Ocena przepisu

Twoja ocena:

Ocena przepisu:

(0 / 5)

Sposób przygotowania

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i włączamy do zagotowania.
  • 2. W tym czasie kroimy chorizo na plasterki, a potem jeszcze na połowę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy na średnim ogniu aż na kiełbasie zrobi się chrupiąca skórka. Trzeba uważać aby się nie przypaliła - wystarczy około 5-7 minut.
  • 3. Do gotującej się wody wsypujemy sól, łyżeczkę tłuszczy który wytopił się z kiełbasy (lub oleju z suszonych pomidorów) i wsypujemy kaszę. Gotujemy ok 15 minut. Na ogół na opakowaniach polecają gotowanie przez 20 minut, ale wolę gdy kasza jest twardsza.
  • 4. Kiełbasę odkładamy do miseczki, a na patelnię na której został tłuszcz z kiełbasy wrzucamy fasolkę. Podsmażamy aż lekko się zarumieni. Używałam mrożonej, ale w przypadku świeżej trzeba ją najpierw lekko podgotować (al dente).
  • 5. Podczas smażenia fasolki kroimy suszone pomidory na mniejsze kawałki.
  • 6. Na patelnię z fasolką dodajemy ugotowaną (odcedzoną) kaszę, chorizo, suszone pomidory, przyprawy i mieszamy. Podsmażamy wszystko jeszcze 2-4 minuty na średnim ogniu. Jeżeli kasza jest za sucha można dodać trochę oleju z suszonych pomidorów.

Podobne przepisy

  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 45 Min
zupa rybna z wędzonym łososiem - NaszaKuchnia.pl
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 12 Min
  • Porcje : 6
  • Czas gotowania : 40 Min
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 0 Min
  • Porcje : 2
  • Czas gotowania : 40 Min
  • Porcje : 3
  • Czas gotowania : 20 Min